Inschrijving kinderdagverblijf wordt beloond

De advertenties liegen er niet om. Kinderdagverblijven buitelen over elkaar heen om de gunst van de ouder. In Rotterdam centrum geeft een pas geopend kinderdagverblijf bakfietsen cadeau bij inschrijving van 2 kinderen. Een concurrent in een nabijgelegen wijk geeft ‘gratis’ kinderopvang, mits de ouders nog studeren en/of alleenstaand zijn. Er zijn kinderdagverblijven met haal- en brengservices, ook naar de hobbyclubs. Kinderdagverblijf de Maan uit Barendrehct stunt met de af te nemen uren. 11 Uren halen en maar 9 uur betalen. Gelukkig gaat het niet altijd ten koste van de kwaliteit. Integendeel, ook op dat gebied proberen de kinderdagverblijven elkaar af te troeven. De GGD controleert streng op naleving van de Wet op de Kinderopvang. Op dit moment is het alles of niets voor kinderdagverblijven en bso’s, de concurrentie ligt op de loer en eindelijk worden ouders tegemoet gekomen in de kosten. Niet door de overheid deze, maar door de kinderdagverblijven zelf.

Actueel binnen de sector