Aanvragen HKZ-keurmerken lopen terug

Volgens de certificatie-instellingen die de HKZ-keurmerken uitvoeren, is het aantal aanvragen dit jaar teruggelopen in vergelijking met voorgaande jaren. Dit zou door de bezuinigingen komen. Het keurmerk HKZ zou juist geld kunnen besparen, aldus Nienke Weijer van HKZ in de Telegraaf. ‘Een organisatie wordt efficiënter en transparanter. De kinderopvangcentra zijn sneller in staat om fouten te signaleren en kunnen deze ook beter oplossen.’ Heijsa is. het eens met deze uitspraak. Het behalen van het HKZ-keurmerk moet geen doel op zich zijn, zeker geen marketingdoel. De organisatie moet het doen om efficiënter en transparanter te werken. Uiteindelijk haal je daar veel voordeel mee en bespaar je uiteindelijk op onnodige procedurekosten.

 

Actueel binnen de sector