Meer uren kinderopvang betalen, terwijl je minder afneemt

Wachtlijsten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ouders spreken onderling oppas af. Ondanks dat de gastouderopvang met argusogen wordt bekeken, wordt ook deze opvangvorm weer populair. Waarom? Omdat de werkende ouder wordt gedwongen. Het kabinet beloofde vorig jaar dat ouders die kinderopvang afnemen, alleen betalen wat ze gebruiken. Lijkt logisch toch? Je betaalt toch ook niet meer energie dan dat je gebruikt? Of boodschappen? Of verzekeringen of andere diensten die je per eenheid afrekent? Helaas gaat het nu niet om logica. De grote kinderopvanginstellingen zeggen dat ze ‘niet verplicht’ zijn om hieraan mee te doen. Ouders staan in de kou. Meer vrouwen blijven thuis. De emancipatie komt in het geding. De economie wordt er ook niet beter op. Heijsa stelt voor, verlaag de uurprijzen van de kinderdagverblijven en biedt minimaal 9 uur kinderopvang aan. Denk vanuit de klant. Dit zou de concurrentie goed doen en de kwaliteit van de opvang ook.

Actueel binnen de sector