Vakantieschool IJsselmonde Beverwaard vandaag van start gegaan.

In mei 2012 heeft Heijsa gesprekken gevoerd met deelgemeente IJsselmonde, KPC groep en basisschooldirecteuren in de deelgemeente IJsselmonde Rotterdam. Heijsa heeft de opdracht gekregen om de vakantiescholen in IJsselmonde te coördineren. Na maanden van voorbereiding is het dan zover. Leerlingen van OBS de Barkentijn en RK de Regenboog starten vandaag met hun 30-urige vakantieschool. Deze leerlingen blijven niet alleen op school om te werken aan hun leerdoelen, ze gaan ook op excursies. In de Giovanni van Bronckhorst Academy – welke gevestigd is IN het Feijenoordstadion – gaan leerlingen in een wow-omgeving aan de slag met rekenen en taal. Op het Eiland van Brienenoord gaan de leerlingen onder begeleiding van gidsen bijzondere opdrachten uitvoeren. Daarnaast gaan de leerlingen ook sportief en in teamverband aan de slag. Ze gaan honkballen bij Sparta-Feijenoord. Volgende week maandag start Groot IJsselmonde Noord met hun vakantieschool. Deze vindt plaats op de Mr Baarsschool waar ook leerlingen van de Groene Palm, Prins Willem Alexander en Prinses Margriet zich voor hebben ingeschreven. De vakantiescholen worden feestelijk afgesloten met een certificaatuitreiking waar ouders en andere betrokken uitgenodigd worden. De uitreiking van de certificaten worden onder andere gedaan door portefeuillehouder Bram van Hemmen en Gülay Heijns-Sayin van Heijsa.

Actueel binnen de sector