Ruim 50% van alle kinderdagverblijflocaties heeft tekortkomingen in inspectierapport

Uit het onlangs gepubliceerd jaarrapport “Kwaliteit gemeentelijk toezicht kinderopvang 2010/2011” blijkt dat ruim de helft van de kinderopvanglocaties minstens één tekortkoming had. Ondanks dat het beter is dan 2009/2010 blijven kinderdagverblijven ondersteuning nodig hebben bij hun kwaliteitsmanagement. Overigens merkt de inspectie dat gemeenten beter toezicht houden op kinderopvang en zich bewust zijn van hun handhavingstaak. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken vindt het onwenselijk dat ruim 50% van de kinderopvanginstellingen nog tekortkomingen hebben in hun inspectierapporten. Heijsa biedt de kinderdagverblijven die hulp nodig hebben bij het uitvoeren van hun beleid ten aanzien van gezondheid en veiligheid ondersteuning en begeleiding. Hiermee kunnen zij inzicht krijgen in hun tekortkomingen en met een gedegen plan van aanpak de problemen bij de kern aanpakken.

Actueel binnen de sector